لیست اختراعات مهدي علوي
چالش اصلي فرآيند ريفرمينگ خشك متان تشكيل كك بر روي كاتاليست هاي رايج اين واكنش و غيرفعال شدن كاتاليستها به واسطه ي كك تشكيل شده مي باشد، اين موضوع مانع از گستردگي انجام اين فرآيند در مقياس صنعتي شده است. در جهت كاهش اين ميزان كك تلاش هاي زيادي انجام شده است و در موارد زيادي از ارتقادهنده هاي گران قيمتي مثل پلاتين و پالاديوم استفاده شده است كه خيلي صرفه ي اقتصادي ندارند، كه با اين وجود هم بازهم حضور كك مشاهده شده است. در ثبت اختراع اينجانب، كاتاليست ساخته شده عاري از كك بوده و اين در حاليست كه ميزان فعاليت كاتاليست نيز، بسيار بالا بوده و هزينه هاي تمام شده كاتاليست بسيار اقتصادي بوده است.
با توجه به گذشت زمان نسبتا طولاني از توليد و بهره برداري از مخازن نفت و گاز، اين مخازن در نيمه دوم عمر توليد خود قرار گرفته اند. لذا برداشت از مخازن غير متعارف و داراي نفت سنگين بيش از پيش مورد توجه قرار گرفته است. روش هاي حرارتي از متداول ترين روش هاي توليد از مخازن نفت سنگين مي باشند. علي رغم تنوع اين روش ها همه آن ها در گسترش يك جبهه گرمايي در محيط متخلخل كه به وسيله رسانش و جريان همرفتي انتشار مي يابد مشترك مي باشند. بنابراين براي مدل سازي و شبيه سازي انتقال حرارت درون مخزن، دانستن ثابت رسانش گرمايي سنگ مخزن در شرايط مخزن به عنوان يك پارامتر فيزيكي موثر حائز اهميت مي باشد. لذا ساخت دستگاهي براي اندازه گيري ثابت رسانش گرمايي سنگ مخزن در دما و فشار مخزن به منظور مطالعه خواص حرارتي سنگ و تغييرات آن در شرايط فشاري و دمايي مختلف در مراكز تحقيقاتي و صنعتي مهندسي نفت و شيمي مورد نياز مي باشد. با پيشرفت روز افزون روش هاي بازيافت گرمايي مخازن و ارائه راهكار هاي جديد مبني بر افزودن سيالات مختلف، نانو سيالات و ذرات فلزي بررسي تأثير اين سيالات در محيط متخلخل سنگ بر روي ضريب رسانش گرمايي توده سنگ در شرايط مخزن بيش از پيش اهميت مي يابد. هدف از ساخت اين دستگاه اندازه گيري ثابت رسانش گرمايي سنگ مخزن و وابستگي آن به شرايط فيزيكي از جمله دما و فشار و بررسي اثر سيالات متفاوت موجود در توده سنگ در دما و فشار نسبتا بالا مي باشد.
خلاصهاي از توصيف اختراع؛ با ارائه روش كشت در بستر يكپارچه و پيشرفته، يكي از مشكلات بسيار مهم و اوليه كشت بافت مرتفع مي شود. نوآوري آن در كم كردن هزينه ها، سرعت بالاي استريل نمونه گياهي، شستشو و تزريق محيط كشت و همچنين كنترل و مديريت عوامل آلودگي است. اين سيستم بصورت يكپارچه و پيوسته مي باشد. به همين دليل بدون نياز به ظرفها و وسايل استريل گوناگون، تنها با يك بستر يكپارچه مي توان تمام فرايندهاي ذكر شده را يكجا انجام داد. ايزوله كردن هر نمونه گياهي از نمونه هاي كناري آن، يا بعبارتي قرنطينه كردن آنها در فضاي محدود، فرصتي ايجاد مي نمايد تا نمونه ها جدا از هم و بصورت كاملا مجزا، مونيتور شوند. چنين نوآوري باعث مديريت و كنترل دقيق آلودگيها مي شود. علاوه بر اين، مرحله وقت گير كشت تك تك بذرها در پتري ديش يا لوله آزمايش حذف مي شود و تمام نمونه ها، بدون جابجايي به ظرف ديگر، به فيتوترون منتقل مي شوند. همچنين مي توان با اين روش در سطح بسيار وسيعتر، اقدام به كشت بافت گياهي در فضاهاي محدود كرد و بطور چشمگير و معني داري، در هزينه هاي مواد كشت بافتي، هزينه هاي كارگري، فضا و عمليات كشت بافت صرفه جويي كرد.
دستگاه آزمايشگاهي ارايه شده دستگاهي است كه امكان انجام مطالعات پژوهشي و كاربردي مربوط به ضريب انتقال جرم كلي در مخازن گاز-ميعان را پيش و پس از درمان شيميايي ناحيه اطراف چاه فراهم مي آورد. مطالعاتي كه نتيجه آن به بهبود شبيه سازي توليد اين مخازن در ناحيه اطراف چاه و بهينه سازي درمان شيميايي به منظور رفع هر چه بهتر مشكل تشكيل ميعانات در اين ناحيه ميانجامد. بر اساس نتايج چنين مطالعه اي مي توان با كنترل ضريب انتقال جرم، آهنگ تشكيل مجدد ميعانات پس از درمان شيميايي نواحي اطراف چاه را كاهش داد. همچنين دستگاه ساخته شده امكان انجام مطالعات جرياني گاز و ميعان را نيز كه در طرح هاي پژوهشي پيشين صورت پذيرفته بود، فراهم مي سازد.
مجموعه تلمبه ميلهاي مكشي هوشمند با كورس بلند مورد استفاده در صنايع بالادستي نفت تجهيزي ميباشد كه جهت استحصال نفت از چاههاي اصطلاحاً مرده و يا دچار افت توليد شده استفاده ميگردد و در حوزه تجهيزات و راهكارهاي فرازآوري مصنوعي نفت قرار ميگيرد. سيستمهاي پمپاژ چاه به طور سنتي شامل مكانيزم نيروي محركه با خروجي چرخشي، مجموعه ميله صيقلي رفت و برگشتي عمودي و قطعات و مكانيزمهايي كه حركت چرخشي ورودي را به حركت عمودي رفت و برگشتي تبديل ميكنند، ميباشند وليكن در سيستم حاضر با انجام تغييرات ساختاري از جمله استفاده از گيربكس خورشيدي با وزن كم و بازدهي بالا، ترمز هيدروليكي ديسكي اتوماتيك، فورانگير هيدروليكي اتوماتيك با سرعت عملكرد بالا، قابليت استفاده از سيستم كنترلي هوشمند جهت پايش و كنترل عملكرد پمپ در شرايط مختلف چاه و تغيير مكانيزم حركتي و استفاده از كورس بلند، اين تكنولوژي را مناسب استفاده در چاههاي عميق و پر فشار كشورمان و متناسب با نياز بومي كرده است. از تكنولوژيهاي مشابه اين تكنولوژي كه دركاربرد آنها بر روي چاههاي نفتي همپوشاني وجود دارد ميتوان به پمپهاي غوطهور درون چاهي و پمپهاي خلأپيشرونده اشاره كرد.
موارد یافت شده: 9